КЛЕР-у средства за унапређење радних и управљачких капацитета – Општина Србобран

naslovna 08 Dec 2017 13:44

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, уручио је данас уговоре у вредности од око осам милиона динара предстваницима 15 војвођанских општина. Ове локалне самоуправе право на средства оствариле су на основу Конкурса за суфинансирање пројеката за унапређење радних и управљачких капацитета и Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја.

“Субвенције у вредности од око 3,5 милиона динара усмерене су за унапређење радних и управљачких капацитета 10 општина АП Војводине, а локалне самоуправе које су оствариле права на ова средства допринеће успостављању нових услужних центара те подстицању развоја у управљању администрацијом, пословима комуналне делатности и механизмима за ефикасно учешће грађана у пословима јавног сектора”, поручио је Бјелић.

Општини Србобран припало је 270.000 динара на основу првог конкурса, а уговор је потписао Лазар Крајиновић, заменик председника општине. Значај ове подршке и пројекта за srbobran.rs оценио је Радивој Дебељачки, руководилац Канцеларије за локални економски развој, која ће га и реализовати.

“Спроводећи политику Покрајинске владе, Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу још једном је подржао наш пројекат и потврдио безрезервну подршку развоју општине Србобран. Кроз пројекат јачања радних и управљачких капацитета наша Канцеларија за локални економски развој унапредиће издавање Билтена за привреднике и пољопривреднике, који већ израђујемо у циљу недељног информисања наших грађана који се баве привредном и пољопривредом са свим расписаним позивима и конкурсима, на којим могу доћи до подршке својим бизнис плановима иидејама. КЛЕР је за ове потребе опремљена додатном рачунарском опремом, а вредност пројекта је процењена на 270.000 динара, уз нашу обавезу да инвестирамо додатних 50.000 динара”, рекао је Дебељачки и захвалио Покрајинској влади на константној подршци на коју наилазе пројекти из Србобрана.

У седам војвођанских општина преостала средства у износу од око 4,5 милиона динара су у оквиру другог позива конкурса, усмерена за суфинансирање стратешких пројеката регионалног развоја, с циљем подстицања развојне политике планирања и координације свих нивоа власти те јачања институционалног оквира за спровођење регионалне политике.

Бјелић је обрaћајићи се корисницима напоменуо да комуникација између Покрајинске владе и представника локалних самопурава не сме бити једносмерна те да је Секертаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самопураву на располагању да буде у свакодневној комуникацији са локалним самопуравама као и да је неопходно да предстваници локалних самопурава укажу на приоритете и потребе њихових система.

Ресорни секретар нагласио је да ће Секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу током наредне године наставити са расписивањем конкурса већ од фебруара месеца и да ће корисници моћи да конкуришу током целе године.

Уз општину Србобрану, средства по основу ова два конкурса усмерена су у општине: Чока, Бачки Петровац, Житиште, Бач, Сомбор, Беочин, Кањижа, Темерин и Панчево, Оџаци, Нови Кнежевац, Тител, Бела Црква, и Шид.

Komentari su zatvoreni