Јавни позив за Програм сарадње науке и привреде

projekti 12 Sep 2016 13:11
Фонд за иновациону делатност расписао је данас јавни позив за суфинансирање иновативних пројеката који за циљ имају стварање нових, комерцијално примењивих производа и услуга, као и иновативних технологија у раној фази које могу имати значај за будући развој и тржишни потенцијал.
Програм сарадње науке и привреде осмишљен је да подстакне предузећа из приватног сектора и јавне научно-истраживачке организације да спроводе заједничке научно-истраживачке и развојне пројекте.

Подобни подносиоци пријава пројеката су конзорцијуми који се састоје од најмање једног микро, малог или средњег приватног предузећа основаног у Србији као вође конзорцијума, и најмање једне регистроване јавне научно-истраживачке организације из Србије као главног партнера. Конзорцијум може имати највише пет чланица.

У оквиру овог програма, Фонд за иновациону делатност додељује суфинансирање у износу до 300,000 евра за развојне пројекте у трајању од 12 месеци до 24 месеца, чиме се покрива највише 70% укупно дозвољених пројектних трошкова. Обавезно суфинансирање од стране корисника износи најмање 30% укупног буџета пројекта и мора се обезбедити у новцу, у кварталним ратама.

Све појединости везане за Програм сарадње науке и привреде, укључујући детаљне критеријуме подобности подносиоца пријаве, могу се наћи у Приручнику Програма.

Да бисте се пријавили за Програм сарадње науке и привреде, молимо Вас да се региструјете на интернет Порталу Фонда за иновациону делатност.

Уколико имате питања везана за Програм сарадње науке и привреде и његове појединости, контактирајте нас путем е-маила на cgs@inovacionifond.rs.

Јавни позив траје до 23. септембра 2016. године до 17 часова.

Финансирање за овај програм обезбедила је Европска унија, у износу од 2.4 милиона евра и Република Србија, у износу од 1 милион евра.

Komentari su zatvoreni