Dogovorena saradnja na projektima sa Janošhalmom

kler 20 Oct 2016 22:23

Sastanak u srbobranskoj opštini

 
Predsednik opštine Neško Čestić juče je za Dan opštine Srbobran, zajedno sa predsednikom Skupštine Radivojem Paroškim i članom Opštinskog veća Radivojem Debeljačkim, primio delegaciju opštine Janošhalme iz Mađarske, na čelu sa predsednikom opštine Celer Zoltanom ( Czeller Zoltánom), nakon čega je održan radni sastanak o mogućnostima prekogranične saradnje.
Tema razgovora bili su pripremljeni projekti i projektne ideje kao i mogućnosti pronalaženja zajedničkih interesa koji bi se realizovali kroz evropski IPA program.

 

jh2
Opštine Janošhalma i Srbobran ovim sastankom načelno su dogovorile partnerstvo koje će doneti zajednički predlog projekta prekogranične saradnje.

 

jh3

– Do kraja januara naredne godine raspisan je javni poziv svim zainteresovanim opštinama i gradovima sa teritorije Bačke da konkurišu sa projektima pri evropskom fondu prekogranične saradnje, u saradanji sa opštinama i gradovima iz Bač-Kiškun županije. Naša pobratimljena opština Janošhalma je upravo iz tog dela Mađarske i zbog toga imamo ideju da postojeću dobru saradnju konkretizujemo kroz realizaciju projekta koji bi dodatno povezao naše dve zajednice. Najviše je bilo reči o projektima iz oblasti infrastrkture, kulture i turizma pa je na nama da u narednom periodu konkretizujemo prioritete i zajednički konkurišemo i nadam se dobijemo sredstva. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj biće uključena u ovaj projekat, kao što je to bio slučaj u svim Konkursima koji su u prethodnom periodu objavljivani- izjavio je član opštinskog Veća za lokalni ekonomski razvoj, međunarodnu i regionalnu saradnju Radivoj Debeljački

Komentari su zatvoreni