Paroški obišao radove na uređenju sportske hale

kler,naslovna 24 Jul 2017 15:58

Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, zajedno sa Radivojem Debeljačkim i Todorom Šimpragom, članovima Opštinskog veća zaduženim za lokalni ekonomski razvoj, i sport, omladinu i turizam, obišli su danas radove na renoviranju i sanaciji sportske hale u Srbobranu.

Kako je rečeno, investicija je vredna oko šest miliona dinara, veći deo finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok se iz budžeta opštine Srbobran izdvaja 30 odsto od ukupne vrednosti.

Prema rečima Paroškog, veoma je značajno kada opština za projekte koje sprovodi može da računa na finansijsku podršku iz pokrajine i republike. “Drago mi je da vidim da su poslovi u punom jekom i da teku planiranom dinamikom, što znači da možemo očekivati da budu završeni u predviđenom roku, do 15. avgusta. Tada ćemo imati u većini kompletiran objekat. Rekonstruišu se sanitarni čvorovi, mala hala, ulaz, platforma ispred Centra sa stepeništem i rampom za invalidna lica”, rekao je Paroški.

Svlačionice i sanitarni čvorovi u hali renoviraju se po prvi put još od izgradnje hale, što je bilo pre više od 30 godina.

“Više od 80 miliona dinara je uspela da obezbedi za svoj grad sadašnja struktura opštinske vlasti, a ovo je jedan od projekata koji se trenutno realizuje. Bitno je naglasiti da su nam Uprava za kapitalna ulaganja i Pokrajinska vlada pružile punu podršku. Uspeli smo da za više projekata obezbedimo sredstva za našu opštinu. Moram naglasiti da smo kao Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj smo imali dobru saradnju sa vladama Vojvodine i Srbije, uspeli smo da odredimo prioritete i da nam mnogi projekti budu odobreni”, rekao je Debeljački, član Opštinskog veća i rukovodilac KLER.

Todor Šimpraga posebno je izdvojio važnost realizacije projekta instaliranja nove rasvete u hali koja je, uz dobro osvetljenje, donela i uštedu energije, što je veoma važno za ovakve velike objekte.

“Drugi projekat koji smo dobili je projekat sanacije sanitarnih čvorova i sportskih delova oko male hale, a na taj deo smo se usresredili jer ga najviše koriste deca i rekreativci. Jedini deo koji je ostao da se uradi da bi hala bila kompletna, jeste ono što Srbobranci priželjkuju, a ja sam obećao da će biti urađeno, a to je izgradnja kuglane. Projekat je napravljen, predat je Pokrajinskom sekretarijatu za sport i očekujemo odgovor. Nadamo se da će biti odobren, a ako ne bude, podrudićemo se, u dogovoru sa predsednikom opštine, da za to izdvojimo sredstva iz opštinskog budžeta”, rekao je Šimpraga.

Rukovodstvo lokalne samouprave dočekala je direktorka ove ustanove Bojana Jokić.

Tags: , , Komentari su zatvoreni